You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS

Kedvezményezett: Hungarian Medical & Spa Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Hotel Ametyst energetikai korszerűsítése

Támogatás összege: 49.651.126,-Ft

Támogatás intenzitása: 55%

A projekt fizikai zárása: 2022.08.24.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-03974

PROJEKT BEMUTATÁSA

A most induló fejlesztés célja a Mezőkövesd Zsóry területén lévő Hotel Ametyst energetikai korszerűsítése az épület energiahatékonyságának javításával, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás megvalósításával.

Jelen piaci helyzetben a szállodaipari szolgáltatók versenye éleződik, növekszik a fogyasztói elvárás több és új szolgáltatások iránt jó és minőségi környezetben. A piaci versenyben helytálláshoz a kiváló szakmai színvonal garantálása mellett a költségek alacsony szinten tartása is elengedhetetlen a környezettudatosság szem előtt tartásával. A tervezett célok elérése érdekében jelen pályázat keretén belül a cég telephelyének épületenergetikai korszerűsítése és megújuló energia felhasználásának növelése valósul meg. A most induló beruházás keretén belül a falak hőszigetelések, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer modernizációja, padlás és pincefödém szigetelése lesz elvégezve. A rendszer működését 23,68 kw kapacitású napelemes rendszer fogja támogatni így biztosítva a ma már elengedhetetlen megújuló energiaforrások használatát. A fejlesztésnek köszönhetően az épület DD (korszerűt megközelítő) energetikai besorolásból CC (korszerű) besorolást kap.

A megvalósuló beruházás közvetlen eredményeként csökken a fosszilis energiahordozók felhasználása korszerű, megújuló energiahasználat mellett, csökkenek a vállalkozásunk üzemeltetési költségei, így anyagi forrásainkat munkabérek fejlesztésére, szállodaipari eszközparkunk bővítésére és új szolgáltatások bevezetésére tudjuk koncentrálni. A most induló beruházásnak köszönhetően több vendéget tudunk magasabb színvonalon és kényelemben kiszolgálni így a vásárlói elégedettség jelentős növekedésére számítunk, mindeközben több munkavállalónak tudunk minőségi munkalehetőséget biztosítani.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.