You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Mezőkövesd adottságai és fekvése kapcsán egy sor kikapcsolódási lehetőséget kínál, szinte minden irányban 20-25 perc alatt autentikus és tartalmas élmények várják a vendégeket.

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő:

Közvetlenül a kemping mellett, hatalmas, szépen gondozott területen található a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, amely 22 medencével kínál kikapcsolódást, felfrissülést. Vendégeink számára egy rövid sétával a fürdő valamennyi szolgáltatása elérhető. A fürdőről és szolgáltatásairól további részleteket olvashat a Zsóry Fürdő menüpont alatt.

Aktív kikapcsolódás:

A település és a környék két keréken is felfedezhető. Erre az egyik legjobb úti cél a Tisza-tó, melynek körbetekerése akár több napos program is lehet. A kerékpáros élmények vízi kalandokkal is kombinálhatók, kihagyhatatlan látnivaló az útvonalon a Poroszlói Ökocentrum .
Aki aktív kikapcsolódást keres, nem feltétlenül kell messzire mennie, a Zsóry fürdő csúszdaparkja is garantálja a felfrissülést és az adrenalinbombát. A melegebb napokon pedig a vizes élmények mellett kifejezetten frissítő egy kiadós túra a zöldben, erre a Bükk erdői és túraútvonalai kínálnak végtelen számú lehetőséget.

Gasztronómiai élmények:

Helyben érdemes felfedezni a Rózsa Étterem kínálatát, amelyet szezonális alapanyagokból, a trend és a tradíció jegyében állítottak össze. Aki a gasztroélményekért szívesen útra is kel a környéken, vegye Eger felé az irányt, ahol az egri és Eger környéki borvidék finom borait is megkóstolhatja.

Hagyományőrzés:

Minden Mezőkövesdre érkezőt a Hadas városrészbe csábít a Matyó népművészet és hagyományok megismerése. Az itt található alkotóházakban nemcsak kívülállóként tekinthetjük végig a mesterségeket, hanem aktív részesei is lehetünk az élménynek. Kipróbálhatjuk, mennyire nehéz szépen szabályosan hímezni a matyó mintát, sőt fel is próbálhatjuk a matyó népviseletet. Található a városrészben többek között Tisza-tó, melynek körbetekerése akár több napos program is lehet. A kerékpáros élmények vízi kalandokkal is kombinálhatók, kihagyhatatlan látnivaló az útvonalon a mézeskalácsos, bútorfestő és gépmúzeum is.